use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Fazantfilet brabançonne met witloof en rosti

Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti

Maak vanavond deze fazantfilet brabançonne met witloof en rosti en je zet een origineel Belgisch gerecht op tafel.

Met dit recept voor fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof en rosti zet je een heerlijk authentiek Belgisch gerecht op tafel. De gebakken en vervolgens zacht gegaarde witlof combineert uitstekend met de fazant en de Oude Geuze. De rosti van aardappel en aardperen maken het gerecht helemaal af!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 sneetjes filet d'Anvers
  • 4 kropjes witlof
  • 4 el Solo Bakken en Braden
  • 4 fazantenfilet
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 handvol verse salieblaadjes
  • 1 flesje Oude Geuze van 37,5 cl (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen)
  • 1 sjalot
  • 4 aardappelen
  • 4 aardperen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • Extra nodig: bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 100°C. Leg de sneetjes filet d’Anvers op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gedroogd en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwijder de harde kern van het witloof. Verhit 2 eetlepels Solo Bakken en Braden in een grote pan met zware bodem. Kruid de fazantfilets met peper en zout en bak ze langs alle zijden aan in de pan.
  3. Voeg er dan het witloof aan toe en laat kort aan alle kanten meebakken. Voeg de salieblaadjes toe en schenk er de geuze bij, dek af met bakpapier en laat op een zacht vuur verder garen.
  4. Haal de fazant uit de pan als hij gaar is (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets) en houd warm onder folie. Laat het witloof zachtjes verder garen. Kruid af met versgemalen peper en zout.
  5. Maak de rösti. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en aardperen en rasp ze fijn. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de sjalot, de aardappel en de aardpeer en schep er de tijmblaadjes door. Kruid met versgemalen peper en zout.
  6. Verhit 2 eetlepels Solo Bakken en Braden in een antikleefpan en schep er de aardappel-aardpeer in hoopjes op. Laat de onderkant mooi goudbruin worden en keer ze dan in één beweging om met een spatel.
  7. Schik de fazantfilets met het gestoofde witloof en de rosti op een bord. Lepel de saus erover en werk af met de krokante filet d’Anvers. Serveer er een friszure Oude Geuze uit de kelder bij.
Voeg eventueel een paar eetlepels geraspte oude kaas aan het rostimengsel toe voor extra pit.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.