Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
Voeg daarna de amandelschilfers toe en roer voorzichtig met een lepel.
Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
Bereiding van de botercrème en de vogeltjes: smelt de 100 g witte chocolade au bain-marie en doop er de amandelen in. Laat ze naast elkaar uitharden op een strook bakpapier.
Smelt de 40 g witte chocolade au bain-marie.
Neem een mixer en klop de Solo, de poedersuiker en het amandelextract op. Voeg op het einde de gesmolten witte chocolade toe. Meng goed.
Vorm nestjes op de cupcakes met de botercrème en de gehakte amandelen.
Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes en lijm ze met de gesmolten chocolade vast op de chocolade-amandelen om de bekjes en vleugels te maken. Voor de oogjes gebruik je een beetje gesmolten chocolade. Plaats 3 vogeltjes in elk nestje.