barbecue
Bruschetta met zuiderse salade
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 300 g mozzarellabolletjes
- 1 doosje kerstomaten
- 150 g artisjokharten in olie
- 70 g zwarte olijven
- 70 g groene olijven
- 10 basilicumblaadjes
- enkele appelkappertjes (ook wel kapperaugurken genoemd)
- 1 ciabatta
- Solo wikkel
- Provençaalse kruiden
- Halveer de mozzarellabolletjes, kerstomaten, artisjokharten en olijven. Meng ze samen in een kom. Voeg er de blaadjes basilicum en kappertjes aan toe. Kruid met peper en zout.
- Voeg er vervolgens ook de olie van de artisjokharten aan toe, want die is meestal al erg lekker gekruid. Meng het geheel goed.
- Snij de ciabatta in plakken. Besmeer de sneden met Solo en strooi er wat Provençaalse kruiden over. Grill ze kort op de barbecue.
- Serveer de ciabatta met de zuiderse salade als aperitiefhapje of als fris bijgerecht.
