feestelijk
Bruschetta van Effi Licht en Fris met basilicumtomaatjes
Met wat creativiteit verandert brood in een gezonde lekkernij.
Ter inspiratie serveren we alvast een creatief Effi-gerecht.
Een lekkere manier om van een extra dosis gezondheid te smullen!
Met wat creativiteit verandert brood in een gezonde lekkernij.
Ter inspiratie serveren we alvast een creatief Effi-gerecht.
Een lekkere manier om van een extra dosis gezondheid te smullen!
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 6 kerstomaten
- 2 el gedroogde tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 el fijngehakte basilicum
- 1 teentje look
- 8 dikke sneden oud brood
- 150 g Effi Licht & Fris Natuur
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak eerst de tomatengarnering. Snijd de tomaten in vier stukken. Hak de gedroogde tomaten fijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet er 1 theelepel olijfolie over. Voeg er de basilicum aan toe en meng alle ingrediënten door mekaar.
- Wrijf de sneden brood in met het in twee gesneden teentje look, en besprenkel ze met de resterende olijfolie. Rooster het brood twee minuten op de ovenplaat in de warme oven. Bestrijk de sneetjes brood met Effi Licht & Fris Natuur en zet ze enkele minuutjes terug in de oven.
- Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes en serveer onmiddellijk.
