use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Béarnaisesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus is de koningin van de klassieke sauzen. Dit eenvoudige recept toont je hoe je de saus lekker smeuïg en toch luchtig klaarmaakt. Zo verras je iedereen, zonder twijfel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Voor de gastrique (basis voor de saus,
  • ingekookt mengsel van witte wijn en azijn):
  • 1 sjalot
  • 4 dragonstengels
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml azijn
  • 5 peperbolletjes
  • Voor de saus:
  • 350 g Solo Wikkel
  • 4 eidooiers
  • 2 el gastrique
  • 3 el gehakte dragonblaadjes
  • 3 el gehakte kervel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid eerst de gastrique:
  2. Pel de sjalot en hak deze grof. Haal de blaadjes van de dragonstengels en hou ze apart. Doe de witte wijn en de azijn in een pannetje en voeg er de dragonstengels, de gehakte sjalot en de peperbolletjes aan toe. Breng alles aan de kook en laat tot de helft inkoken. Zeef alles en houd de vloeistof apart.
  3. Bereid dan de saus:
  4. Smelt de Solo in een pannetje op een zacht vuur. Klop de eidooiers in een sauspannetje los met twee eetlepels gastrique. Zet het pannetje op een zacht vuurtje en klop het mengsel tot een schuimige massa. Let op dat het mengsel niet te heet wordt, want dan stolt het eigeel en verliest het zijn bindende kracht.
  5. Haal het pannetje van het vuur zodra de massa luchtig genoeg is en roer er langzaam de gesmolten Solo onder. Kruid met peper en zout en werk af met de gehakte dragonblaadjes en kervel.
Steak Béarnaise is en blijft een klassieker. Maar ook de combinatie met een mooie moot gegrilde zalm is overheerlijk!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.