use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Baskische piperade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Baskische piperade

Baskische piperade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 250 ml water
  • 1 blokje Knorr Bouillon Kip
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
  2. Snijd de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
  3. Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje.
  4. Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
  5. Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
  6. Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
  7. Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.
Deze zuiderse saus is gegarandeerd een succes als je ze serveert bij lamsvlees of gegrilde tonijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.