lekker eten
‘Ballekes’ in tomatensaus
Met dit recept kun je zelf de allerlekkeste ‘ballekes’ in tomatensaus maken. Heerlijk met pasta, aardappelpuree of bruin brood!
Wat kunnen simpele gerechten toch ongelooflijk lekker zijn. Ballekes in tomatensaus is dé favoriet van vele gezinnen. En als je ze volgens dit recept klaarmaakt, wordt dit ook een topper voor jouw gezin.
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 4 takjes peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 100 g broodkruimels
- nootmuskaat
- 1 ei
- 1 el olie
- 500 g rundergehakt
- 2 el Solo voor Bakken en Braden
- 750 ml gehakte tomaten uit blik
- 1 laurierblad
- Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook en hak twee teentjes fijn.
- Doe het gehakt in een schaal. Knijp het derde teentje knoflook erboven fijn. Voeg de broodkruimels, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, een snufje nootmuskaat, de peterselie, het ei en een eetlepel olie toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm er balletjes met een diameter van 3 cm van en zet ze tenminste een uur afdekt in de koelkast.
- Verhit 2 eetlepels Solo in een braadpan en bak hierin de fijngehakte knoflook gedurende een minuut. Voeg de gezeefde tomaten toe en kruid met peper en zout. Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op laag vuur.
- Leg de rauwe gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden op matig vuur. Schep af en toe om. Zet het vuur uit en laat de balletjes nog 5 minuten in de saus staan.
- Serveer met pasta, verse aardappelpuree of een dikke snede bruin brood.
