use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Baconburger met BBQ Honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Baconburger met BBQ Honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping

Baconburger met BBQ Honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping

Baconburger met BBQ Honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping

Baconburger met BBQ Honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de burgers:
  • 400 g varkensgehakt
  • 200 g gehakte biefstuk (Américain natuur)
  • 1 ei
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 2 tomaten
  • 4 zoetzure augurken
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • Calvé BBQ Honingsaus
  • 4 zachte broodjes voor hamburgers
  • Voor de gegrilde maïs en de topping:
  • 2 maïskolven
  • Solo Vloeibaar
  • 250 g Solo op kamertemperatuur
  • 1 el currypoeder
  • 1 stuk geraspte gember (+/- 2 cm)
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el vloeibare honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Start met de Solo-topping voor de maïs. Doe hiervoor de zachte Solo samen met het currypoeder in een kom en prak met een vork. Schil en rasp het stukje gember. Hak de blaadjes van het bosje koriander fijn. Voeg beiden toe aan de Solo en meng goed. Voeg een eetlepel vloeibare honing toe en meng tot een homogeen geheel. Schep de topping op een strook huishoudfolie en rol ze tot een worst door beide uiteinden dicht te draaien. Laat opstijven in de koelkast.
  2. Prik de maïskolven op een barbecuepen en borstel ze in met wat Solo Vloeibaar.
  3. Bereid de baconburgers. Doe beide soorten gehakt in een ruime kom en voeg het ei toe. Kruid met versgemalen zwarte peper, zout en wat gerookt paprikapoeder. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm 4 hamburgers van het gehakt en omwikkel ze elk met twee sneetjes gerookt spek. Snijd de tomaten en de augurken in schijfjes. Was de blaadjes ijsbergsla.
  4. Grill de burgers en de maïs op de barbecue tot ze gaar zijn. Grill ook de hamburgerbroodjes kort.
  5. Bouw de baconburgers op. Leg op elke onderste broodjeshelft een paar schijfjes tomaat, augurk en een blaadje ijsbergsla. Leg daar bovenop de gegrilde burger en werk af met een eetlepel Calvé BBQ Honingsaus. Sluit met de bovenste helft van het hamburgerbroodje. Serveer op een bord met de gegrilde maïs waarop je een schijfje van de Solo-topping laat smelten.
Tip! Je kan de maïskolven ook vooraf een vijftal minuutjes blancheren in kokend gezouten water. Zo garen ze sneller op de barbecue.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.