use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aziatische rijstnoedels pad thai-stijl
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aziatische rijstnoedels pad thai-stijl

Aziatische rijstnoedels pad thai-stijl

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g rijstnoedels
  • 1 kipfilet
  • 20 - 25 scampi
  • 2 eieren
  • sojasaus
  • 2 el rietsuiker
  • 4 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stukje citroengras
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl rode Thaise kerriepasta
  • 1 hand pindanoten
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 2 lente-uitjes
  • koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijstnoedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes en snijd de scampi overlangs (vewijder indien nodig het donkere darmkanaaltje). Kluts de eieren los met een scheutje sojasaus.
  2. Maak de saus: breng de suiker met de vissaus en het limoensap aan de kook en laat afkoelen. Snipper de chilipeper, gember en knoflook. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Maak de bouillon: hak het citroengras fijn en breng met de wortelen aan de kook in een bodempje water. Meng er de pindakaas en kerriepasta door. Hak de pindanoten in stukjes en snijd de lente-uitjes in reepjes. Hak de blaadjes koriander grof.
  4. Verhit een wok en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Roerbak de kipreepjes met de chili, gember en knoflook en voeg de scampi toe. Doe er de saus bij en voeg de bouillon en de eieren toe.
  5. Voeg de rijstnoedels toe, schep alles goed door en werk af met de pindanoten, de lente-ui en de koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.