hoofdgerecht
Pangasius op Thaise wijze met spinazie en pittige vinaigrette
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 4 pangasiusfilets (diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- Solo Vloeibaar
- 450 gram gehakte bladspinazie (diepvries)
- paprikapoeder
- 8 el bloem
- 300 gram basmati rijst
- sap en zeste (schil) van 1 limoen
- 0.5 bosje verse koriander
- 1 rode chilipeper
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- 1 tl suiker
Voorbereiding
- Laat de pangasiusfilets ontdooien.
Bereiding
- Pel en snipper de knoflook en sjalot fijn. Stoof aan in een kneepje Solo Vloeibaar zonder te kleuren. Voeg de bevroren spinazie toe en laat stoven onder een deksel.
- Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Verhit een kneepje Solo Vloeibaar in een pan. Haal de pangasiusfilets uit de verpakking, dep droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en haal losjes door de bloem. Bak ze aan beide zijden goudgeel.
- Kook in de tussentijd de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voor de vinaigrette: snijd de limoenzeste, koriander en chilipeper zeer fijn en meng met zonnebloemolie, de sojasaus, de vissaus en de suiker.
- Leg de spinazie in het midden van het bord, schik er de gebakken pangasiusfilets op en lepel de vinaigrette rondom. Dien op met basmatirijst.
