use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pangasius op Thaise wijze met spinazie en pittige vinaigrette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pangasius op Thaise wijze met spinazie en pittige vinaigrette

Pangasius op Thaise wijze met spinazie en pittige vinaigrette

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 pangasiusfilets (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Solo Vloeibaar
  • 450 gram gehakte bladspinazie (diepvries)
  • paprikapoeder
  • 8 el bloem
  • 300 gram basmati rijst
  • sap en zeste (schil) van 1 limoen
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Laat de pangasiusfilets ontdooien.
Bereiding
  1. Pel en snipper de knoflook en sjalot fijn. Stoof aan in een kneepje Solo Vloeibaar zonder te kleuren. Voeg de bevroren spinazie toe en laat stoven onder een deksel.
  2. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Verhit een kneepje Solo Vloeibaar in een pan. Haal de pangasiusfilets uit de verpakking, dep droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en haal losjes door de bloem. Bak ze aan beide zijden goudgeel.
  4. Kook in de tussentijd de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voor de vinaigrette: snijd de limoenzeste, koriander en chilipeper zeer fijn en meng met zonnebloemolie, de sojasaus, de vissaus en de suiker.
  6. Leg de spinazie in het midden van het bord, schik er de gebakken pangasiusfilets op en lepel de vinaigrette rondom. Dien op met basmatirijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.