hoofdgerecht
Kabeljauw op de wijze van Phen Souralaysak
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 limoenen
- 4 eetlepels Solo
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 boeketje verse koriander
- 700 g kabeljauw moten
- 1 stukje gember
- 2 teentjes fijngehakte look
- 2 eetlepels sojasaus
- Bestrooi de visfilets met dungesneden reepjes gemberwortel en versgeperst limoensap.
- Laat het geheel 15 tot 20 minuten koken in de snelkookpan.
- Sausbereiding (5 minuten voor de vis gaar is): Giet 4 eetlepels Solo in de wok. Voeg de knoflook toe zodra de Solo warm is en laat ze lichtjes goudbruin bakken.
- Voeg 2 eetlepels witte azijn, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel kristalsuiker toe.
- Meng het geheel goed en laat even sudderen.
- Giet de kabeljauwfilets af, schik ze op de borden en overgiet met de saus.
- Bestrooi met grofgesneden verse koriander en versier met schijfjes limoen. Dien op met rijst.
