Zalm, prei en aardappelen in de oven
Recept van Stoempitup
Er gaat niets boven een lekkere ovenschotel om de winterse koude te trotseren. Dit recept met zalm, prei en aardappelen in de oven, met een lekker mosterdsausje erover, is daar het perfecte voorbeeld van. Bovendien is het ontzettend simpel te maken: ideaal dus op drukke weekdagen!
Recept van Stoempitup
Er gaat niets boven een lekkere ovenschotel om de winterse koude te trotseren. Dit recept met zalm, prei en aardappelen in de oven, met een lekker mosterdsausje erover, is daar het perfecte voorbeeld van. Bovendien is het ontzettend simpel te maken: ideaal dus op drukke weekdagen!
Geef score
Porties

- 800 g krielaardappelen
- 3 preistengels (enkel het wit)
- 250 ml Solo Crèmefine Licht
- 2 el authentieke mosterd
- 50 g geraspte emmentaler
- 1 tl tijm
- 2 teentjes knoflook
- 500 g verse zalm zonder vel
- 1 el kappertjes
- 25 g Solo Bakken en Braden
- enkele takjes dille voor de afwerking
- 1 tl grof zout
- Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een pot water aan de kook.
- Borstel de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in 4 stukken. Was de prei en snijd in stukken van ongeveer 3 cm.
- Voeg zout toe aan het kokende water en laat de aardappelen en de prei 10 minuten koken.
- Meng intussen de Solo Crèmefine met de mosterd, emmentaler, geperste knoflook en tijm. Snijd indien nodig de zalm in moten.
- Vet een ovenschotel in met wat Solo Bakken en Braden. Schik de aardappelen en de prei in de schotel en giet er de saus over. Leg er de zalmmoten bovenop en strooit er de kappertjes over. Verdeel de rest van de Solo Bakken en Braden in stukjes over de ovenschotel.
- Laat 15 minuten garen met hetelucht en zet daarna nog 5 minuutjes onder de grill. Werk af met enkele takjes dille.
