use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    3 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg rundstoofvlees
  • Solo Bakken en Braden
  • 2 uien
  • bloem
  • peper en zout
  • 2 flesjes (33 cl) bruin bier
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 witte boterham
  • mosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo en hou opzij.
  2. Wentel de vleesblokjes even door de bloem, kruid met peper en zout. Smelt 2 eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur in aan.
  3. Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
  4. Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
  5. Laat de stoverij enkele uren zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
  6. Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.