hoofdgerecht
Vispannetje met kabeljauw en zalm
Recept van Victor S.
Recept van Victor S.
Geef score
Porties

- 300 g kabeljauwfilet in blokjes
- 250 g zalmfilet in blokjes
- 100 g gepelde grijze garnalen
- 4 kleine wortelen
- 2 wit van prei
- 1 bouillonblokje (vis)
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml room
- 1 el vers gehakte peterselie
- gemalen gruyère
- Solo Bakken en Braden
- Solo Vloeibaar
- peper&grof zeezout uit de molen (pezo)
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maak de groenten schoon.
- Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
- Fruit de wortelen en prei in een eetlepel gesmolten solo, kruid met pezo.
- Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje.
- Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn en saus een beetje is ingekookt/ingedikt.
- Boter 4 individuele ovenschaaltjes in met solo vloeibaar .
- Verdeel de blokjes kabeljauw, zalm en garnaaltjes over de ovenschaaltjes, giet er de groentensaus over, bestrooi met peterselie en marjolein.
- Werk af met gemalen gruyère en zet 20 à 25 minuten in de oven.
- Serveer met vers stokbrood of aardapelpuree.
