koken met kinderen
Servetringen in koekjesdeeg
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g bloem
- snuifje zout
- 2 koffiellepels bakpoeder
- 150 g Solo
- 100 g bruine suiker
- 2 eieren
- 60 g fijne witte suiker of vloeibare suiker
- Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom en voeg er de Solo en de bruine suiker bij.
- Meng een eerste ei lichtjes met een vork in de vloeibare suiker (of fijne witte suiker) en voeg dit bij het mengsel.
- Indien nodig kan je het tweede ei er in beetjes bij doen.
- Bloem het rolvlak en de rol goed in en rol het deeg tot een dikte van 5 mm uit.
- Snij met een vormpje of een goed mes de gewenste figuur uit het deeg. Wat je niet direct gebruikt, bewaar je steeds in de koelkast.
- Leg de vormen op vetvrij papier op de bakplaat en plaats ze in de oven.
- Laat ze 15 à 20 minuten bakken op 160 °C.
- Laat de ringen goed afkoelen, het liefst in een luchtdichte container als je ze wilt glazuren, anders kan het glazuur bruin worden.
