use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Servetringen in koekjesdeeg
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Servetringen in koekjesdeeg

Servetringen in koekjesdeeg

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g bloem
  • snuifje zout
  • 2 koffiellepels bakpoeder
  • 150 g Solo
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 60 g fijne witte suiker of vloeibare suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom en voeg er de Solo en de bruine suiker bij.
  2. Meng een eerste ei lichtjes met een vork in de vloeibare suiker (of fijne witte suiker) en voeg dit bij het mengsel.
  3. Indien nodig kan je het tweede ei er in beetjes bij doen.
  4. Bloem het rolvlak en de rol goed in en rol het deeg tot een dikte van 5 mm uit.
  5. Snij met een vormpje of een goed mes de gewenste figuur uit het deeg. Wat je niet direct gebruikt, bewaar je steeds in de koelkast.
  6. Leg de vormen op vetvrij papier op de bakplaat en plaats ze in de oven.
  7. Laat ze 15 à 20 minuten bakken op 160 °C.
  8. Laat de ringen goed afkoelen, het liefst in een luchtdichte container als je ze wilt glazuren, anders kan het glazuur bruin worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.