hoofdgerecht
Selder met balletjes in tomatensaus
Recept van Veerle Verbrug.
Zijn balletjes in tomatensaus met selder ook zo geliefd bij jou thuis? Ontdek de allerbeste manier om deze klassieker klaar te maken en verbaas iedereen!
Recept van Veerle Verbrug.
Zijn balletjes in tomatensaus met selder ook zo geliefd bij jou thuis? Ontdek de allerbeste manier om deze klassieker klaar te maken en verbaas iedereen!
Geef score
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 1 selder
- 400 gram gemengd gehakt
- ajuin
- 5 tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1/8 l rundvleesbouillon
- paneermeel
- 1 ei
- peper
- zout
- bakboter
- Olie in pan verhitten en daarin de fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten. De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen. Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min laten sudderen.Het gehakt mengen met ei, ui en paneermeel, peper en zout. Dan vormen tot balletjes en bakken in wat olie.De selder gaar koken in lichtgezouten water. De tomatenpuree mengen met een beetje kookvocht van de selder en toevoegen aan tomatensaus.Gebakken balletjes toevoegen aan saus en nog 10 min laten sudderen.Opdienen met aardappelpuree.Smakelijk!
