use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche met radijsjes en boterrapen met een slaatje van venkel en pompelmoes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche met radijsjes en boterrapen met een slaatje van venkel en pompelmoes

Quiche met radijsjes en boterrapen met een slaatje van venkel en pompelmoes

Wauw! Deze quiche met radijsjes en boterrapen ziet er bijna te mooi uit om op te eten. Bijna. Want een quiche als deze mag je écht niet laten liggen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 1 pak bladerdeeg (koelvak)
  • 1 bosje radijsjes
  • 350 g boterrapen
  • 1 el erwtjes
  • 1 lente-uitje
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • Voor het slaatje:
  • 2 venkelknollen
  • 2 roze pompelmoezen
  • radijsscheutjes
  • waterkers
  • Extra:
  • quichevorm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de quichevorm en prik er met je vork enkele gaatjes in. Snijd de radijsjes in de helft, schil de boterrapen en snijd ze in fijne blokjes.
  3. Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan en stoof de radijsjes en boterrapen 5 minuten op een zacht vuur. Snijd de lente-ui in fijne stukjes. Klop de eieren los met de ricotta en kruid af met peper en zout.
  4. Spatel het ricottamengsel over de quichebodem en verdeel er de rapen, de erwtjes en lente-ui over. Leg de radijsjes met de bolle kant naarboven op het ricottamengsel. Zet de quiche 40 minuten in de oven. De gaartijd kan afhankelijk zijn van het merk van je bladerdeeg, dus kijk even naar de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Maak het slaatje. Snijd hiervoor de venkelknollen in dunne plakjes. Pel de pompelmoezen en snijd ze in plakjes. Meng de waterkers met de radijsscheutjes.
Bang dat de bodem van je quiche met radijsjes en boterrapen zompig zal zijn? Dat kan je vermijden door het deeg eerst een kwartiertje blind te bakken, met behulp van bakbonen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.