nagerecht
Platte kaas taart op speculaas bodempje
Recept van drekejanssens
Deze kaastaart met speculaasbodem maak je zonder oven! Ongelooflijk hoe snel je een taart in elkaar kan flansen met dit eenvoudige recept. Probeer het zelf.
Recept van drekejanssens
Deze kaastaart met speculaasbodem maak je zonder oven! Ongelooflijk hoe snel je een taart in elkaar kan flansen met dit eenvoudige recept. Probeer het zelf.
Geef score
Voorbereiding
Porties

- 700 gram platte kaas (best volle)
- 375 gram speculaas
- 120 gram boter
- 2 stuks citroen
- 1 stuk limoen
- 150 gram kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 12 gram gelatine = 5 tal blaadjes
- 350 gram room
- 1 doosje rode vruchten of vers seizonsfruit naar keuze
- 1 frambozencoulis indien gewenst
- smelt je boter.
- Verkruimel ondertussen je de speculaas (hakmolen) en meng deze met de gesmolten boter.
- Bedek de bodem van een springvorm met de crumble en druk goed aan.
- Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker op en meng geleidelijk de platte kaas hieronder.
- Laat de gelatine weken in koud water, knijp deze uit ...
- snij indien gewenst zesten van limoen en / of citroen.
- pers citoen en limoen uit en verwarm hierin de gelatine.
- .Laat even afkoelen en meng het sap dan onder het kaas-roommengsel.
- meng de zesten van onder het room/kaas mengsel.
- Giet dit in de taartvorm en laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.
- kan sneller door een uurtje in vriezer en vervolgens in kpelkast te plaatsen...
- Serveer naar believen met frambozencoulis en versier met verse frambozen en bosbessen.
- je kan fruit naar keuze nemn, ananas (in fijne syukjes), mango, aardbeien,....
