use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Omelet sushi met gerookte zalm, avocado en zure room
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Omelet sushi met gerookte zalm en avocado

Omelet sushi met gerookte zalm, avocado en zure room

Lekkere sushi omelet met zalm maken? Omelet sushi lukt altijd met dit recept. Met zalm en avocado is succes verzekerd.

Dit sushi met avocado en zalm recept lukt altijd. In 30 minuten maak je een verrukkelijk sushi omelet met zalm. Maak deze omelet sushi met avocado als feestelijk voorgerecht of bijzonder tussendoortje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 5 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 el Solo margarine
  • 4 sneetjes gerookte zalmfilet
  • 2 avocado's
  • 0.5 limoen, uitgeperst
  • 0.5 Spaanse peper (rode)
  • 1 el zure room
  • 3 takjes koriander
  • 4 geroosterd norizeewier (norivellen)
  • 0.5 kl wasabi

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de eieren in een mengschaal en giet er de melk bij. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Zet een pannetje op een zacht vuur en smelt er een klontje Solo margarine in. Giet er wat eiermengsel in voor een eerste dunne omelet. Zodra de bovenkant min of meer “droog” is, draai je de omelet om en bak je de andere kant nog even. Haal de omelet uit de pan en laat afkoelen. Herhaal voor de resterende omeletjes.
  2. Snijd de gerookte zalm in kleinere plakjes zodat je de omelet gemakkelijk kan beleggen. Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd in fijne blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout. Snijd de Spaanse peper overlangs in de helft en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snipper fijn en meng onder de avocado.
  3. Bestrijk de omelet met een strook zure room. Bedek met plakjes gerookte zalm en lepel er wat van de avocadovulling op. Werk af met enkele plukjes koriander. Rol de omelet op tot een mooie gelijkmatige rol. Herhaal voor de resterende omeletjes. Leg vervolgens een vel nori op je werkvlak. Let erop dat je het nori vel met de glanzende zijde naar onder legt, want dat is de buitenzijde.
  4. Schik de opgerolde omelet op één kant van het nori vel. Rol het nori vel strak rond de omelet en bestrijk het uiteinde van het vel met een beetje water. Wrijf daarbovenop eventueel een dun laagje wasabi en kleef de sushirol dicht. Laat even rusten in de koelkast. Snijd de sushi-rol met een vlijmscherp mes in rondjes die 2 tot 3 centimeter breed zijn en klaar zijn je omelet sushi's.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.