afternoon tea
Notencake
Deze notencake is supersimpel klaar te maken, ook voor wie helemaal niet vaak bakt. De ideale traktatie voor al wie houdt van gebak met een beetje crunch.
Geef score
Kooktijd50 min
Voorbereiding
Porties

- 200 g Solo
- 200 g bruine suiker
- 280 g gezeefde bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 2 eetlepels melk
- 5 eieren
- 125 g gemengde noten
- Doe de in klontjes gesneden Solo in een kom en laat kort smelten in de microgolfoven.
- Voeg er de bruine en de vanillesuiker bij en klop goed door.
- Voeg er vervolgens de Solo Vloeibaar, de melk en de eieren bij en klop nogmaals flink door.
- Schud de gezeefde bloem erbij met het bakpoeder en de cacao.
- Klop tot een mooi homogeen en glad beslag.
- Hak de gemengde noten tamelijk grof en voeg ze bij het beslag.
- Schep het beslag in een langwerpige cakevorm die is bekleed met bakpapier en laat vijftig minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Neem de cake uit de oven en laat vijf minuten rusten alvorens hem te ontvormen.
- Laat vervolgens afkoelen op een taartrooster.
