Sinterklaas
Mandarijntaartje met chocolade
Geef score
Porties

- 16 verse mandarijntjes
- Solo in wikkel
- 2 dl light room
- 1 rol bladerdeeg
- 1 rol marsepein
- 2 eigelen
- 2 volledige eieren
- 100 g suiker
- 100 g zwarte chocolade
- 1 potje sinaasappelconfituur
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Ontrol het bladerdeeg op een schoon werkblad, schik het in een met Solo beboterde taartvorm (24 cm diameter) en prik er met een vork enkele gaatjes in.
- Rol met een deegrol de marsepein uit en leg deze bovenop het bladerdeeg. Schik hier de mandarijnpartjes over (verwijder bij verse mandarijntjes zoveel mogelijk de velletjes).
- Meng nu de eieren en eigelen met de light room en de suiker tot een glad beslag. Giet dit beslag over de taart en strooi er stukjes chocolade over.
- Laat de taart een half uur bakken in de oven. Laat de taart goed afkoelen en smeer er ten slotte nog wat sinaasappelconfituur over zodat ze mooi blinkt.
