use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Linzenpannenkoekjes met serranoham en gebakken vijgen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Linzenpannenkoekjes met serranoham en gebakken vijgen

Linzenpannenkoekjes met serranoham en gebakken vijgen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g gedroogde groene linzen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 85 g bloem
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • Solo Vloeibaar
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 3 verse vijgen
  • 10 plakjes serranoham
  • verse bieslook

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de linzen in ruim water met de gesnipperde sjalot en knoflook in ca. 45 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen.
  2. Klop een beslag van bloem, melk en het ei en roer de linzen erdoor. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een anti-aanbakpan. Schep met een eetlepel bergjes beslag in de pan. Bak de linzenpannenkoekjes in ca. 1 minuut aan beide zijden gaar. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Houd ze warm.
  3. Snijd de vijgen in vieren en bak ze kort in de pan waarin je de pannenkoekjes hebt gebakken. Leg op elk pannenkoekje een sneetje serranoham en een stuk vijg. Garneer met bieslook en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.