hoofdgerecht
Lamskroon
Recept van Jeroen D.
Een lamskroon smaakt heerlijk mals en is ideaal voor de feestdagen. Wil je een lamskroontje om duimen en vingers bij af te likken? Probeer dan dit recept!
Recept van Jeroen D.
Een lamskroon smaakt heerlijk mals en is ideaal voor de feestdagen. Wil je een lamskroontje om duimen en vingers bij af te likken? Probeer dan dit recept!
Geef score
Porties

- 1 lamskroon
- olijfolie
- boter
- rozemarijn
- tijm
- look
- mosterd
- Verhit een klein beetje olijfolie tegelijk met een klontje boter op een matig vuur in een pan. Kruid de lamskroontjes met peper en zout en bak ze aan in de pan. Zorg ervoor dat de pan goed vol ligt zodat de boter niet kan verbranden. Bak ze langs beide zijden gedurende 4 à 5 minuten. Smeer in met mengsel (Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen ) en strooi er de verse kruiden over. Dit eventjes laten intrekken. Gaar verder in de oven op 180 graden. Australisch lam (roder lamsvlees) heeft een langere gaartijd nodig dan Europees lam (bleker lamsvlees) - Donkergekleurd lamsvlees zet je nog 10 minuten in de oven en het bleke lamsvlees zet je 6 à 7 minuten in de oven.
