afternoon tea
Honingsaffraancakejes met hazelnoten
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- paar draadjes saffraan
- 50 g gehakte hazelnoten
- 100 g zachte Solo
- 100 g suiker
- 2 eetlepels honing
- 2 eieren
- 75 g bloem
- zout
- Verwarm de oven op 160 °C.
- Week de saffraan in 2 eetlepels warm water.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
- Roer de Solo met de suiker in een paar minuten tot een romige massa.
- Doe de hazelnoten, de honing en de saffraan met het weekwater erbij.
- Roer er een ei doorheen.
- Voeg het andere ei toe als het eerste volledig is opgenomen.
- Klop nog drie minuten tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook een snuifje zout toe. Spatel dit alles snel tot een glad deeg.
- Bekleed de cakevormpjes met bakpapier en vet nog lichtjes in.
- Bak ze een half uur op 160 °C. Prik een satépen in een cakeje. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
