use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Honingsaffraancakejes met hazelnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Honingsaffraancakejes met hazelnoten

Honingsaffraancakejes met hazelnoten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • paar draadjes saffraan
  • 50 g gehakte hazelnoten
  • 100 g zachte Solo
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 75 g bloem
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2. Week de saffraan in 2 eetlepels warm water.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
  4. Roer de Solo met de suiker in een paar minuten tot een romige massa.
  5. Doe de hazelnoten, de honing en de saffraan met het weekwater erbij.
  6. Roer er een ei doorheen.
  7. Voeg het andere ei toe als het eerste volledig is opgenomen.
  8. Klop nog drie minuten tot een luchtige massa.
  9. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook een snuifje zout toe. Spatel dit alles snel tot een glad deeg.
  10. Bekleed de cakevormpjes met bakpapier en vet nog lichtjes in.
  11. Bak ze een half uur op 160 °C. Prik een satépen in een cakeje. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.