use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Goedevrijdagbroodjes (hot cross buns)
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Goedevrijdagbroodjes (hot cross buns)

Goedevrijdagbroodjes (hot cross buns)

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 225 g bloem voor wit brood
  • 1 tl zout
  • 6 g instantgist
  • 40 g suiker
  • 55 g gemengde droge vruchten
  • 25 g appelsien- en citroenschil
  • 1 tl koekkruiden
  • 150 ml halfvolle melk
  • Kruisen:
  • 25 g Solo
  • 55 g bloem
  • Glazuur:
  • 2 el suiker
  • 1 el melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem en het zout in een mengkom en kneed de Solo eronder tot een kruimelig geheel. Roer er de gist, de suiker, de vruchten, de schil en de koekkruiden door.
  2. Warm de melk op tot lichaamstemperatuur, giet de melk bij het bloemmengsel en meng tot een zacht deeg.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het deeg tot het elastisch is en niet meer kleeft. Verdeel het in 8 stukken en vorm er ronde broodjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat. Dek het deeg af met licht geoliede vershoudfolie en laat het op een warme plek rijzen, 45 minuten of tot de broodjes dubbel zo groot zijn.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C voor een conventionele oven, 200 °C voor een heteluchtoven, stand 7 voor een gasoven.
  5. Voor de kruisen: meng de Solo met de bloem en 4 el water. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en spuit het mengsel in de vorm van een kruis op elk broodje.
  6. Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
  7. Voor het glazuur: verwarm de suiker met de melk zachtjes tot de suiker is opgelost. Borstel het glazuur over de hete broodjes, zet ze terug in de oven en laat nog eens 2 minuten bakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.