use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde eieren met een 10-tal aan variatie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde eieren met een 10-tal aan variatie

Gevulde eieren met een 10-tal aan variatie

Recept van Love to Cook

Recept van Love to Cook

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 10 eieren
  • 2 el mayonaise
  • zout en peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de eieren hard en pel ze na afloop. Snij de eieren door de helft en haal het gekookte eigeel eruit en leg dit in een schaaltje of kommetje. Prak het eigeel met een eetlepel (hoeveelheid kun je mee variëren) mayonaise en peper en zout.Vul de uitgeholde eieren met het mengsel, leg er eventueel een stukje garnering op, en leg ze voorzichtig op een bord of schaal.
  2. Best simpel, toch? Maar mocht je mayonaise, peper en zout nou iets te gewoontjes vinden, kun je dit ook combineren met andere ingrediënten!
VARIATIES
  1. Met tonijn en olijven: 50 gr. gepureerde tonijn door het eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
  2. Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen. Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
  3. Met garnalen: 50 gr. grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal garneren.
  4. Met rauwe ham: 50 gr. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen. Met aspergepunten garneren.
  5. Met gorgonzola: 50 gr. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen. Versier het met een reepje tomaat.
  6. Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is), 1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen. Versier het met kervel.
  7. Met parmezaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen. Garneer met basilicum.
  8. Met gerookte forel: 50 gr. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen. Garneer met peterselie.
  9. Met gerookte zalm: 50 gr. gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen. Garneer met tuinkers.
  10. Met kaviaar: Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.