use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Chocoladebrownies
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Chocoladebrownies

Chocoladebrownies

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 135 g Solo
  • 140 g pure chocolade (in kleine stukjes gebroken)
  • 3 middelgrote eieren
  • 225 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g gewone bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder
  • 55 g fijngehakte walnoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C/gasstand 3.
  2. Doe de Solo en de chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en laat rustig smelten.
  3. (Je kunt de Solo en de chocolade ook smelten in de microgolfoven, op een middelmatige kracht. Roer af en toe tot alles gesmolten is). Roer tot je een glad mengsel krijgt.
  4. Klop in een aparte kom de eieren met de suiker en de vanille tot het mengsel ietwat dikker wordt. Voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe.
  5. Zeef de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout over de kom en roer onder het beslag. Voeg daarna de fijngehakte walnoten toe.
  6. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak gedurende 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in de bakvorm en snijd de brownies daarna pas in stukken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.