use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cannelloni van zeebaars met gekonfijte aardappel en zomertruffel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cannelloni van zeebaars met gekonfijte aardappel en zomertruffel

Cannelloni van zeebaars met gekonfijte aardappel en zomertruffel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 dl maïsolie
  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • sap van 4 limoenen
  • peper en zout
  • 350 g krielaardappeltjes
  • 0.5 dl room
  • 0.5 dl extra vergine olijfolie
  • Solo Vloeibaar
  • 2 vasktkokende aardappelen
  • rozemarijn
  • tijm
  • 2 zomertruffels
  • 1 snuifje grof zeezour
  • 400 g zeebaarsfilet
  • 10 basilicumblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij wortel en prei in fijne kleine reepjes. Vermeng de maïsolie, soyasaus, suiker, koriander, gember en het limoensap. Kruid met peper en zout. Leg nadien de groentjes in deze marinade.
  2. Kook de krieltjes gaar en vermeng ze met room en olijfolie . Druk door een kleine zeef zodat er een zachte mousseline ontstaat.
  3. Snij de vastkokende aardappelen in gelijkmatige schijfjes, bak ze krokant in Solo en kruid met met peper en zout, tijm en rozemarijn.
  4. Snij de truffel in dunne plekjes en leg ze met de gebakken aardappelenschijfjes over elkaar, kruid met grof zout en besprenkel met olijfolie.
  5. Verdeel de vis in fijne plakjes en schik ze op keukenfolie, en leg daarop de groentjes op en rol strak op.
  6. Zet 15 minuten koel weg, verdeel in stukken en verwijder de folie.
  7. Leg er de aardappeltruffel op en trek een streep van de aardappelmousseline vermengd met de rest marinade van de groentjes en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.