hoofdgerecht
BEEF WELLINGTON van Gordon Ramsay, geweldig recept kost even tijd
Recept van kok Kimbereley
Recept van kok Kimbereley
Geef score
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 1 kilo ossenhaas van goede kwaliteit
- 2 el olijfolie
- 250 gram kastanjechampignons
- 50 gram boter
- 1 takje verse tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 plakjes prosciutto Ita. ham
- 500 gram bladerdeeg
- 2 eidooiers geklopt met 1 theel. water
- bloem om te bestrooien
- Bak de ossenhaas rondom aan in wat boter en olie, 10 min niet langer.
- Neem hem uit de pan, laat afkoelen en zet 20 min in de koelkast.
- Hak de champignons zo fijn mogelijk
- Verwarm 2 eetl olie en de boter in een grote pan en bak, regelmatig roerend, de champignons met het takje tijm 10 min op een medium warmtebron tot een zacht mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper, schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken tot de wijn geabsorbeerd is.
- Neem de champignons uit de pan, laat afkoelen en verwijder de tijm.
- Leg 2 stukken vershoudfolie op een grote snijplank en laat overlappen.
- Leg de prosciutto, iets overlappend in een dubbele rij, op de folie.
- Besmeer het met de helft van de champignons, leg de ossenhaas erop en smeer de resterende champignons erover.
- Wikkel met behulp van de folie de prosciutto om de ossenhaas en rol tot een worstvorm. Draai het uiteinde van de folie dicht.
- Leg de ossenhaas in de koelkast.
- Rol eenderde van het deeg uit tot een rechthoek van 18x30cm en leg het op een ingesmeerde bakplaat.
- Rol het resterende deeg uit tot een rechthoek van 28x36cm..
- Wikkel de ossenhaas voorzichtig uit de folie, en leg het in het midden van de kleine rechthoek. Bestrijk de zijkanten van het deeg en de prosciutto met geklopt eidooier.
- Leg met een deegroller de grote rechthoek over de ossenhaas en druk de zijkanten goed aan.
- Snijd het overtollige deeg weg tot een deegrand van 3cm overblijft. Druk de rand aan met een vork
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopt eidooier.
- Zet 30 min in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Bestrijk de BEEF WELLINGTON nogmaals met het eidooier, en gaar het in de oven krokant en goudbruin.
- 25 min voor medium-rose.
- 30 min voor medium gegaard.
- Laat 10 min rusten en snij het in dikke plakken.
- Het werk is het waard, Je kan het ook een dag van te voren maken tot en met het deeg, maar wel in de koelkast leggen.
- Dan hoef je het alleen af te bakken.
- Mijn man wil nooit iets met bladerdeeg, maar hier gaat het om de smaak van het champignon-mengsel dat in het deeg gaat zitten.
- Echt verrukkelijk, een aanrader.
