Aspergeroomsoep
Deze aspergeroomsoep doet ons altijd met liefde terugdenken aan de keuken van ons bomma. Dankzij dit eenvoudige recept maak jij deze échte Belgische klassieker zelf even lekker!
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 1 l water
- 1 blokje Knorr Finesse groentebouillon
- 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 150 ml Solo Crèmefine Licht
- 20 g Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel bloem
- 250 g dunne asperges
- 1 wit van prei
Voorbereiding
- Maak het wit van de prei grondig schoon en snij het in fijne stukjes.
- Schil de asperges zorgvuldig en verdeel ze in grote stukken, maar houd er twee opzij om ze apart te koken voor de versiering.
Bereiding
- Doe de prei en stukken asperges in een ruime pan, stoof ze in de Solo tot ze mooiglazig zijn en bestrooi ze dan met de bloem.
- Laat nog even verder stoven. Schenk er het water over, voeg het bouillonblokje toe en laat 35 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
- Kook ondertussen ook de twee hele asperges gaar in ongezouten water gedurende 5 minuten.
- Verdeel ze in stukken zodat je de vier borden mooi kunt garneren.
- Snij de kopjes overlangs in tweeën zodat je vier stukjes hebt.
- Mix het soepmengsel mooi glad met een staafmixer en haal het door een fijne zeef.
- Voeg daarna de Solo Crèmefine Cuisine toe en kruid naar smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de stukken asperge en de gehakte bladpeterselie.
