use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
afternoon tea

Amandelmadeleines

van Jeroen De Pauw

Amandelmadeleines

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 20 min
  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Porties
     
    36 porties
recipe image Amandelmadeleines
  • 150 g Solo Patisserie + extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 g griessuiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 100 g amandelpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
  3. Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
  4. Voeg de bloem, het zout en het amandelpoeder toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
  5. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  6. Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Patisserie. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
  7. Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
  8. Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.