afternoon tea
Amandelmadeleines
van Jeroen De Pauw
Amandelmadeleines
Geef score
Kooktijd1 uur 20 min
Voorbereiding
Porties

- 150 g Solo Patisserie + extra om in te vetten
- 4 eieren
- 200 g griessuiker
- 125 g zelfrijzende bloem
- snuifje zout
- 100 g amandelpoeder
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
- Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
- Voeg de bloem, het zout en het amandelpoeder toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
- Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Patisserie. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
- Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
- Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
