use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardbeientaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardbeientaart

Aardbeientaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Voor het deeg:
  • 300 g bloem
  • 2 el poedersuiker (24 g)
  • 2 eigelen
  • 125 g Solo Patisserie
  • 3 el water (optioneel)
  • Voor de vulling:
  • 250 g mascarponekaas
  • 400 g natuurlijke roomkaas
  • het sap van 1 citroen (30 ml)
  • 3 el kristalsuiker (40 g)
  • Voor de versiering:
  • 300 g aardbeien
  • 1 handvol amandelschilfers
  • poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de poedersuiker en de Solo Patisserie in een ruime kom.
  3. Voeg er de eigelen (en optioneel het water) aan toe.
  4. Kneed het geheel stevig met de handen. Rol vervolgens het deeg in folie en leg het gedurende 30 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Vet een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm in met wat Solo Patisserie. Rol het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en zorg ervoor dat het niet kan rijzen tijdens het bakken (leg er bijvoorbeeld droge erwten in). Bak het deeg gedurende 25 minuten op 180 graden en laat het nadien afkoelen in de taartvorm.
  7. Meng nu de ingrediënten voor de vulling en plaats het beslag in de koelkast.
  8. Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes. Rooster de amandelschilfers in een droge antikleefpan tot ze een goudbruine kleur hebben. Strijk de vulling uit op het afgekoelde deeg en plaats er de plakjes aardbeien bovenop. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en bestrooi met de poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.