Recept 45**** (4 stemmen)

Zonnebloemtaart met bosbessen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
55 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Neem een kom en meng de bloem, de Solo, de poedersuiker, het bakpoeder en de roomkaas. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het snel.
  3. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Maak in de randen van het deeg om de 5 mm een inkeping naar de buitenkant van de cirkel. Snijd ongeveer 3 cm diep. Zo krijg je rondom de taart allemaal strookjes.
  4. Om de rand van de taart echt op een zonnebloem te laten lijken, draai je de strookjes per twee samen.
  5. Strijk de rand daarna in met een beetje losgeklopt ei. Bak gedurende een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
  7. Laat de pudding afkoelen en vul er daarna de taartbodem mee. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi vlak te strijken.
  8. Was de bosbessen en laat ze drogen op een paar vellen keukenpapier. Versier de taart dan met de bosbessen. Je zonnebloemtaart is helemaal klaar!

Ingrediëntenvoor 0 personen

  • Taartdeeg (gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur):
  • 200 g witte bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g roomkaas
  • 1.5 tl bakpoeder (7 g)
  • 1 ei (om de rand mee in te strijken)
  • 100 g Solo Patisserie
  • Pudding:
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (70 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 2 el suiker (40 g) toe)
  • 2 glazen melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
  • Versiering:
  • 250 g bosbessen
  • 1 metalen ronde bakvorm – 30 cm diameter

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door dominique61 op 09 augustus 2016 om 14u26

Hallo Roomkaas ,welke kaas is dat dan?

Gepost door Solo op 16 augustus 2016 om 13u53

Dag Dominique, roomkaas is een milde, smeerbare kaas die je ook wel in wraps of pasta's gebruikt (lekker met zalm!). Niet te verwarren met smeerkaas, die is veel zouter.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie