use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mug Cake met Frambozen en Witte Chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mug Cake met Frambozen en Witte Chocolade

Mug Cake met Frambozen en Witte Chocolade

Zin in een simpele mug cake met frambozen en witte chocolade? Je maakt 'm in amper een kwartiertje klaar: het beste vieruurtje voor wie nood heeft aan zoet.

Zin in een simpele mug cake met frambozen en witte chocolade? Je maakt 'm in amper een kwartiertje klaar: het beste vieruurtje voor wie nood heeft aan zoet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    1 porties

Ingrediënten
 

  • 30 g witte chocolade
  • 2 el Solo
  • 3 el kristalsuiker
  • 4 el zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 8 à 10 frambozen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa. Voeg de suiker toe en meng krachtig met een vork.
  2. Voeg daarna het ei en de melk toe aan de mok en meng opnieuw krachtig. Doe als laatste de bloem erbij en meng opnieuw tot je een glad deeg krijgt.
  3. Leg de frambozen er bovenop en druk ze voorzichtig naar de kern van de mok. Strijk het oppervlak glad.
  4. Bak de mok met inhoud 90 seconden in de magnetron op 750 W. Controleer op gaarheid door met een scherp mes langs de binnenwand van de mok te glijden. Laat eventueel nog 30 seconden langer bakken als het deeg nog te vloeibaar is. Laat de mug cake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.