use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zonnebloemtaart met bosbessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zonnebloemtaart met bosbessen

Zonnebloemtaart met bosbessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Taartdeeg (gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur):
  • 200 g witte bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g roomkaas
  • 1.5 tl bakpoeder (7 g)
  • 1 ei (om de rand mee in te strijken)
  • 100 g Solo Patisserie
  • Pudding:
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (70 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 2 el suiker (40 g) toe)
  • 2 glazen melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
  • Versiering:
  • 250 g bosbessen
  • 1 metalen ronde bakvorm – 30 cm diameter

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Neem een kom en meng de bloem, de Solo, de poedersuiker, het bakpoeder en de roomkaas. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het snel.
  3. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Maak in de randen van het deeg om de 5 mm een inkeping naar de buitenkant van de cirkel. Snijd ongeveer 3 cm diep. Zo krijg je rondom de taart allemaal strookjes.
  4. Om de rand van de taart echt op een zonnebloem te laten lijken, draai je de strookjes per twee samen.
  5. Strijk de rand daarna in met een beetje losgeklopt ei. Bak gedurende een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
  7. Laat de pudding afkoelen en vul er daarna de taartbodem mee. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi vlak te strijken.
  8. Was de bosbessen en laat ze drogen op een paar vellen keukenpapier. Versier de taart dan met de bosbessen. Je zonnebloemtaart is helemaal klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.