nagerecht
Zonnebloemtaart met bosbessen
Geef score
Kooktijd55 min
Porties

- Taartdeeg (gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur):
- 200 g witte bloem
- 50 g poedersuiker
- 100 g roomkaas
- 1.5 tl bakpoeder (7 g)
- 1 ei (om de rand mee in te strijken)
- 100 g Solo Patisserie
- Pudding:
- 1 zakje vanillepuddingpoeder (70 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 2 el suiker (40 g) toe)
- 2 glazen melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
- Versiering:
- 250 g bosbessen
- 1 metalen ronde bakvorm – 30 cm diameter
- Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
- Neem een kom en meng de bloem, de Solo, de poedersuiker, het bakpoeder en de roomkaas. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het snel.
- Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Maak in de randen van het deeg om de 5 mm een inkeping naar de buitenkant van de cirkel. Snijd ongeveer 3 cm diep. Zo krijg je rondom de taart allemaal strookjes.
- Om de rand van de taart echt op een zonnebloem te laten lijken, draai je de strookjes per twee samen.
- Strijk de rand daarna in met een beetje losgeklopt ei. Bak gedurende een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven.
- Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
- Laat de pudding afkoelen en vul er daarna de taartbodem mee. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi vlak te strijken.
- Was de bosbessen en laat ze drogen op een paar vellen keukenpapier. Versier de taart dan met de bosbessen. Je zonnebloemtaart is helemaal klaar!
