use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Hamburger met bacon en avocadomayo

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Hamburger met bacon en avocadomayo
  • 600 g mager rundsgehakt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rijpe avocado
  • 0.5 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 4 witte hamburgerbroodjes
  • 4 plakken bacon
  • 1 eetlepel Solo vloeibaar
  • extra nodig: grillschaal voor de BBQ
  1. Meng het gehakt met zout en peper naar smaak en vorm er 4 burgers van.
  2. Was en snijd de tomaat in plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  3. Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de groene schil dun af. Pers de vrucht uit.
  4. De avocadomayonaise is de ster van deze zelfgemaakte hamburger. Meng hiervoor de avocadoblokjes met de limoenzeste en het sap door de mayonaise en peper naar smaak in een kom. Schep daarna alles goed door elkaar.
  5. Verhit de barbecue of grillpan. Rooster de bacon in een grillschaal bruin en knapperig. Bestrijk de burgers met de Solo en rooster ze op het rooster boven de gloeiende barbecue of in een grillpan aan beide kanten bruin en in 6-8 minuten net gaar.
  6. Snijd de broodjes open, leg er de hamburgers op en verdeel er de tomaat, de ui en de avocadomayo over. Leg er de bacon op en serveer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.