Ingrediënten voor 2 personen
-
100 g Solo
- suiker
- 2 sjalotten
- 1 dl witte vermouth (Noilly Prat)
-
0,5 dl Solo Crèmefine Licht
- 300 g zalmfilet
- 1 venkel
- 2 tomaten
- 1 roze pompelmoes
- 2 dl visfumet
- 6 takjes kervel
- verse tijm
- Bertolli extra vergine
Bereidingswijze
- Ontdooi de zalm en snij in twee gelijke stukken.
- Pel en ontpit de tomaten.
- Verwarm de oven op 80°.
- Leg de tomaten op een ovenplaat, overstrooi lichtjes met suiker, een beetje tijm en olijfolie Droog in de oven gedurende 30 minuten.
- Snij de gedroogde tomaten in twee.
- Snij de venkel in fijne dobbelsteentjes en stoof gaar in Solo.
- Voeg de gedroogde tomaten toe.
- Laat de visfumet inkoken met de versneden sjalot, het pompelmoessap en de vermouth.
- Als de saus tot een vierde is ingekookt, voeg dan de Solo Crèmefine Licht toe en laat terug inkoken tot sausdikte.
- onteer met de Solo.
- Pocheer de zalm.
- Leg de zalm op de venkel met de tomaat.
- Overgiet met de saus en werk af met enkele takjes kervel.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?