use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm met een boter van roze pompelmoes, gegarneerd met venkel en tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met een boter van roze pompelmoes, gegarneerd met venkel en tomaat

Zalm met een boter van roze pompelmoes, gegarneerd met venkel en tomaat

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • suiker
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte vermouth (Noilly Prat)
  • 0,5 dl light room
  • 300 g zalmfilet
  • 1 venkel
  • 2 tomaten
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 dl visfumet
  • 6 takjes kervel
  • verse tijm
  • Bertolli extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Ontdooi de zalm en snij in twee gelijke stukken.
  2. Pel en ontpit de tomaten.
  3. Verwarm de oven op 80°.
  4. Leg de tomaten op een ovenplaat, overstrooi lichtjes met suiker, een beetje tijm en olijfolie Droog in de oven gedurende 30 minuten.
  5. Snij de gedroogde tomaten in twee.
  6. Snij de venkel in fijne dobbelsteentjes en stoof gaar in Solo.
  7. Voeg de gedroogde tomaten toe.
  8. Laat de visfumet inkoken met de versneden sjalot, het pompelmoessap en de vermouth.
  9. Als de saus tot een vierde is ingekookt, voeg dan de light room toe en laat terug inkoken tot sausdikte.
  10. onteer met de Solo.
  11. Pocheer de zalm.
  12. Leg de zalm op de venkel met de tomaat.
  13. Overgiet met de saus en werk af met enkele takjes kervel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.