Zachte wafels
Hoe kan je wafels bakken die even lekker zijn als die van je favoriete tearoom? Simpel: neem dit recept erbij en smul er binnen 20 minuutjes al van.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g zelfrijzende bloem
- 2 st eieren
- 1 snuifje zout
- 100 g boter
- 75 g suiker
- 250 ml melk
Bereidingswijze
- Dit recept is voor een 10-tal grote wafels Klop de gesmolten boter op met de suiker en het zout, voeg de eieren 1 voor 1 toe en de helft van de melk Spatel de bloem erdoor en de rest van de melk tot je een egaal beslag hebt Laat het deeg 15 min rusten, verwarm ondertussen je wafelijzer Smeer de platen in met zonnebloemolie en verdeel het deeg met een houten of plastieken spatel Laat de wafel 4 min bakken op de medium stand voor een mooie goudbruine wafel
Andere Solo-leden over dit recept (10)
Gepost door MARIELIN op 01 juni 2022 om 18u20
De eerste keer had ik het mengsel te lang laten rusten !! Bij patisserie moet je de hoeveelheden heel precies afwegen/meten !!! Ook de rusttijd , vergeet niet dat de bloem zelfrijzend moet zijn en respecteer ook de volgorde.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?