Wortelpuree

Rara: 't is oranje, lekker smeuïg en iedereen wordt er blij van… Juist: verse wortelpuree! Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste stoemp van worteltjes.

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Eerst maak je de ajuin schoon en snij hem in zeer fijne stukken. Maak daarna de wortels schoon en snij deze in grote stukken. Gooi ze samen met de ajuin, een teentje look, wat laurier en wat tijm in een kookpot en laat dit doormiddel van de boter een beetje gaarstoven (10 minuten). Terwijl dit alles gaart, maak je de aardappelen schoon en was ze grondig. Na tien minuten haal je de pot van het vuur en leg je de aardappelen in de pot bovenop de wortelen en ajuin. Je vult de pot met water tot als de aardappelen onder water staan. Daarna zet je de pot weer op het vuur en zorg je ervoor dat alles kookt. Je zet de deksel een beetje scheef, zodat de damp goed weg kan. Je laat het op het vuur staan, tot als het water bijna verdampt is (40 minuten). Daarna haal je de pot van het vuur en giet je de rest van het vocht weg. J Je doet nu wat muskaatnoot en melk in de pot en stamp met een stamper de massa tot puree. Als je een malse massa wil, moet je meer melk toevoegen. Wil je geen malse puree, dan hoe je geen melk toe te voegen. Het gaat hier over een zeer kleine hoeveelheid melk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door lucci op 02 april 2015 om 13u59

- 40 minuten koken is zeker 10 minuten te lang - het kookwater hoeft niet weggegooid. Kan uitstekend gebruikt worden voor soepen of sauzen te maken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?