use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wortelpuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wortelpuree

Wortelpuree

Recept van Jeroen D.
Rara: 't is oranje, lekker smeuïg en iedereen wordt er blij van… Juist: verse wortelpuree! Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste stoemp van worteltjes.

Recept van Jeroen D.
Rara: 't is oranje, lekker smeuïg en iedereen wordt er blij van… Juist: verse wortelpuree! Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste stoemp van worteltjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    1
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 125 gram wortelen
  • 125 gram aardappelen
  • 1 teentje look
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blaadje tijm
  • 1 ajuin
  • boter
  • muskaatnoot
  • melk

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Eerst maak je de ajuin schoon en snij hem in zeer fijne stukken. Maak daarna de wortels schoon en snij deze in grote stukken. Gooi ze samen met de ajuin, een teentje look, wat laurier en wat tijm in een kookpot en laat dit doormiddel van de boter een beetje gaarstoven (10 minuten). Terwijl dit alles gaart, maak je de aardappelen schoon en was ze grondig. Na tien minuten haal je de pot van het vuur en leg je de aardappelen in de pot bovenop de wortelen en ajuin. Je vult de pot met water tot als de aardappelen onder water staan. Daarna zet je de pot weer op het vuur en zorg je ervoor dat alles kookt. Je zet de deksel een beetje scheef, zodat de damp goed weg kan. Je laat het op het vuur staan, tot als het water bijna verdampt is (40 minuten). Daarna haal je de pot van het vuur en giet je de rest van het vocht weg. J Je doet nu wat muskaatnoot en melk in de pot en stamp met een stamper de massa tot puree. Als je een malse massa wil, moet je meer melk toevoegen. Wil je geen malse puree, dan hoe je geen melk toe te voegen. Het gaat hier over een zeer kleine hoeveelheid melk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.