Worstjes met appeljus en verse groentekoekjes in de puree

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en laat de groenten heel goed uitlekken en dep ze droog.
  2. Meng 6 eetlepels bloem met wat zout en 0.5 theelepel peper in een grote schaal. Roer er een ei door en voeg als er geen klontjes meer zijn nog een ei toe. Schep de groenten, nog een eetlepel bloem en de helft van de bieslook erdoor.
  3. Verhit in een pan de Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de worstjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin. Voeg 2 dl water en de appelstroop toe, roer en laat ze nog 10 minuten zachtjes gaar worden.
  4. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan. Schep 4-5 lepeltjes van het groentemengsel naast elkaar in de pan en bak de groentekoekjes op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar, ca. 5 minuten. Leg ze op een bord en hou ze warm. Bak van de rest van het groentemengsel nog 8-10 koekjes.
  5. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer er het laatste ei, 1 eetlepel Solo Vloeibaar en de rest van de bieslook door. Verwarm nog 4 minuten op een matig vuur.
  6. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de groentekoekjes en de worstjes ernaast en schep de jus over de worstjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?