use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Worstjes met appeljus en verse groentekoekjes in de puree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Worstjes met appeljus en verse groentekoekjes in de puree

Worstjes met appeljus en verse groentekoekjes in de puree

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 800 g aardappels
  • 15 g (klein bosje) bieslook
  • 600 g roerbakgroenten (diepvries, ontdooid)
  • 7 el bloem
  • 3 eieren
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 worstjes
  • 2 el appelstroop

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en laat de groenten heel goed uitlekken en dep ze droog.
  2. Meng 6 eetlepels bloem met wat zout en 0.5 theelepel peper in een grote schaal. Roer er een ei door en voeg als er geen klontjes meer zijn nog een ei toe. Schep de groenten, nog een eetlepel bloem en de helft van de bieslook erdoor.
  3. Verhit in een pan de Solo Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de worstjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin. Voeg 2 dl water en de appelstroop toe, roer en laat ze nog 10 minuten zachtjes gaar worden.
  4. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan. Schep 4-5 lepeltjes van het groentemengsel naast elkaar in de pan en bak de groentekoekjes op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar, ca. 5 minuten. Leg ze op een bord en hou ze warm. Bak van de rest van het groentemengsel nog 8-10 koekjes.
  5. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer er het laatste ei, 1 eetlepel Solo Vloeibaar en de rest van de bieslook door. Verwarm nog 4 minuten op een matig vuur.
  6. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de groentekoekjes en de worstjes ernaast en schep de jus over de worstjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.