Witte chocolademousse met sinaasappelsorbet

3 (3)
45 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verbrokkel de witte chocolade in een kom en voeg er de Solo in stukjes aan doe.
  3. Laat dit een drietal minuten rustig smelten in de microgolfoven op halve kracht. Roer af en toe om tot een glad mengsel.Voeg de rum toe en roer goed om.
  4. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers stevig tot ze bleker van kleur worden. Voeg ze toe aan het gesmolten chocolademengsel en roer alles goed door met een spatel. Voeg de crème fraîche toe en roer opnieuw.
  5. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout. Tip: het eiwit is stijf genoeg als je de kom kan omdraaien zonder dat het eruit valt. Meng het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel zodat er een luchtige witte massa ontstaat. Laat opstijven in de koelkast.
  6. Bereid de basilicumgelei. Week eerst twee gelatineblaadjes in koud water. Breng intussen 50 centiliter water met de kristalsuiker aan de kook in een pannetje. Voeg de blaadjes van een bosje basilicum toe en mix alles fijn. Knijp het water uit de geweekte gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het basilicummengsel. Laat opstijven tot gelei in de koelkast.

Tip

Neem een diep bord. Vorm met twee eetlepels een quenelle van witte chocolademousse en een quenelle van sinaasappelsorbet. Dresseer ze naast elkaar op het bord. Roer de baslicumgelei los met een vork en schik er een eetlepel van op het bord. Werk af met een trosje aalbessen en wat verse munt. Een lust voor het oog én je smaakpapillen!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 29 augustus 2011 om 17u21

Dank je wel voor de opmerking, Kitchen Boy. We hebben het aangepast.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?