use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witte chocolademousse met sinaasappelsorbet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witte chocolademousse met sinaasappelsorbet

Witte chocolademousse met sinaasappelsorbet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g witte chocolade
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 hele eieren
  • 50 g Solo
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 1 doos sinaasappelsorbetijs
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 gelatineblaadjes
  • 30 g kristalsuiker
  • 4 kleine trosjes aalbessen
  • enkele muntblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verbrokkel de witte chocolade in een kom en voeg er de Solo in stukjes aan doe.
  2. Laat dit een drietal minuten rustig smelten in de microgolfoven op halve kracht. Roer af en toe om tot een glad mengsel.Voeg de rum toe en roer goed om.
  3. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers stevig tot ze bleker van kleur worden. Voeg ze toe aan het gesmolten chocolademengsel en roer alles goed door met een spatel. Voeg de crème fraîche toe en roer opnieuw.
  4. Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout. Tip: het eiwit is stijf genoeg als je de kom kan omdraaien zonder dat het eruit valt. Meng het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel zodat er een luchtige witte massa ontstaat. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Bereid de basilicumgelei. Week eerst twee gelatineblaadjes in koud water. Breng intussen 50 centiliter water met de kristalsuiker aan de kook in een pannetje. Voeg de blaadjes van een bosje basilicum toe en mix alles fijn. Knijp het water uit de geweekte gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het basilicummengsel. Laat opstijven tot gelei in de koelkast.
Neem een diep bord. Vorm met twee eetlepels een quenelle van witte chocolademousse en een quenelle van sinaasappelsorbet. Dresseer ze naast elkaar op het bord. Roer de baslicumgelei los met een vork en schik er een eetlepel van op het bord. Werk af met een trosje aalbessen en wat verse munt. Een lust voor het oog én je smaakpapillen!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.