Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Meng de suiker in een kom met het eigeel en klop alles luchtig. Zeef de zelfrijzende bloem over het ei-suikermengsel. Voeg het cacaopoeder, de chocoladepastilles en de Solo toe. Meng alles tot een glad beslag.
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig door het beslag. Bestrijk een hoge ronde springvorm (het type dat je aan de zijkant kunt losmaken) met wat Solo vloeibaar en schep het beslag erin. Schuif de bakvorm in de oven en bak een 40-tal minuten, tot de taart stevig aanvoelt.
  4. Ontvorm de taart en laat ze afkoelen op een rooster.
  5. Klop intussen de slagroom luchtig met een theelepeltje kristalsuiker.
  6. Halveer de taart horizontaal met een gekarteld mes. Besmeer de onderste helft royaal met kersenconfituur. Dek opnieuw af met de bovenste helft van de taart.
  7. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart tot het oppervlak volledig bedekt is. Werk af met chocoladeschilfers.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Ericman op 07 februari 2016 om 18u40

Lekkere taart maar ik heb ze twee keer moeten maken! Eerste keer, zoals in het recept 45min in de oven, was veel te kort. Taart kwam mooi ut de oven maar zakte na een tijdje terug in! Tweede keer heb ik de taart dubbel zolang in een hete lucht oven geplaatst en toen was ze meer dan geslaagd!

Gepost door Solo op 09 februari 2016 om 17u31

Hoi Eric, wat jammer dat je taart is ingezakt. Heb je je oven op 175° ingesteld? Was je cake doorbakken na 45 minuten? Je kan dit checken door met een satéstokje in het midden van de cake te prikken. Komt je stokje er droog uit, dan is hij klaar. Je kan je cake dan wel nog een 10-tal minuutjes laten staan in je oven terwijl je de oven uitzet.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?