use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Waterzooi van gevogelte met fijne groenten en marjoleinaardappeltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Waterzooi van gevogelte met fijne groenten en marjoleinaardappeltjes

Waterzooi van gevogelte met fijne groenten en marjoleinaardappeltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 el rozemarijnblaadjes
  • 2 el tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kippenschenkels of -dijen
  • 2 jonge venkelknollen
  • 2 jonge wortelen
  • 2 preiwitten
  • 5 kleine primeuraardappeltjes
  • 2 el Solo Wikkel
  • 1 el marjoleinblaadjes
  • 1 stuk gember van 3 cm
  • 2 stengels citroengras
  • 1 limoen
  • 100 g room
  • 1 el notenolie
  • 100 g sojascheuten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los 2 kippenbouillonblokjes op in 1 liter water en laat inkoken tot een vierde van het volume.
  2. Zet een ruime kookpot op het vuur met 2 liter water, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Voeg de kippenschenkels toe en pocheer ze in 20 minuten gaar. Draai het vuur uit en houd de kip nog even warm in de vloeistof.
  3. Snijd de venkel, de wortel en het preiwit in staafjes van 4 centimeter lang. Kook ze in 5 minuutjes beetgaar in lichtgezouten water en verfris ze onder stromend water.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige partjes. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo in en bak de aardappelpartjes zachtjes gaar in 10 minuten, samen met de marjoleinblaadjes en een snuifje zeezout.
  5. Snijd de gember en het citroengras fijn. Was de limoen en snijd hem doormidden.
  6. Maak de saus. Verwarm de ingekookte kippenbouillon en voeg er een eetlepel Solo, het citroengras, de room, de limoen en de gember aan toe. Doe er een eetlepel notenolie bij en zet het deksel op de kookpot. Draai het vuur uit en laat de smaken 20 minuten infuseren in de kippenbouillon. Zeef en houd de saus warm.
  7. Warm de groentjes, de aardappelpartjes en de kippenschenkels lichtjes op.
  8. Dresseer in elk diep bord een kippenschenkel, wat groentjes en enkele aardappelpartjes. Leg er wat rauwe sojascheutjes bij en oversaus royaal. Werk af met wat gehakte verse tijm- en rozemarijnblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.