Waterzooi van gevogelte met fijne groenten en marjoleinaardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Los 2 kippenbouillonblokjes op in 1 liter water en laat inkoken tot een vierde van het volume.
  2. Zet een ruime kookpot op het vuur met 2 liter water, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Voeg de kippenschenkels toe en pocheer ze in 20 minuten gaar. Draai het vuur uit en houd de kip nog even warm in de vloeistof.
  3. Snijd de venkel, de wortel en het preiwit in staafjes van 4 centimeter lang. Kook ze in 5 minuutjes beetgaar in lichtgezouten water en verfris ze onder stromend water.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige partjes. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo in en bak de aardappelpartjes zachtjes gaar in 10 minuten, samen met de marjoleinblaadjes en een snuifje zeezout.
  5. Snijd de gember en het citroengras fijn. Was de limoen en snijd hem doormidden.
  6. Maak de saus. Verwarm de ingekookte kippenbouillon en voeg er een eetlepel Solo, het citroengras, de room, de limoen en de gember aan toe. Doe er een eetlepel notenolie bij en zet het deksel op de kookpot. Draai het vuur uit en laat de smaken 20 minuten infuseren in de kippenbouillon. Zeef en houd de saus warm.
  7. Warm de groentjes, de aardappelpartjes en de kippenschenkels lichtjes op.
  8. Dresseer in elk diep bord een kippenschenkel, wat groentjes en enkele aardappelpartjes. Leg er wat rauwe sojascheutjes bij en oversaus royaal. Werk af met wat gehakte verse tijm- en rozemarijnblaadjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?