Recept 45**** (210 stemmen)

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
180 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo en hou opzij.
  2. Wentel de vleesblokjes even door de bloem, kruid met peper en zout. Smelt 2 eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur in aan.
  3. Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
  4. Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
  5. Laat de stoverij enkele uren zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
  6. Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (89)

Gepost door Marie-Laurence De Prest op 30 juli 2018 om 01u44

Ik ben al naar 3 verschillende slagers geweest maar niemand kent “stoverij” . Iemand die mij kan helpen ?

Gepost door Solo op 01 augustus 2018 om 17u31

Dag Marie-Laurence, stoverij is een typisch Belgisch gerecht met bruin bier en gestoofd rundsvlees als hoofdingrediënten. Je kan dit zelf thuis maken aan de hand van dit recept. Bij de slager heb je dan 1 kg rundstoofvlees nodig. Veel succes! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie