Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

226 (226)
180 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo en hou opzij.
  2. Wentel de vleesblokjes even door de bloem, kruid met peper en zout. Smelt 2 eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur in aan.
  3. Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
  4. Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
  5. Laat de stoverij enkele uren zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
  6. Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (92)

Gepost door Nol-1-Solo op 10 december 2019 om 17u30

Een heerlijk recept dat ik al eerder maakte. Volledig geslaagd.

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 19u35

Dag nolvanlier, dat is fijn om te horen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?