use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gentse vlaai
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gentse vlaai

Gentse vlaai

Gentse vlaai is een echte Belgische zoete lekkernij. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als dessert of bij de koffie of thee.

Deze Gentse vlaai is heel eenvoudig te maken en smaakt erg lekker. Een echte Belgische zoete lekkernij gemaakt van peperkoek en beschuit. Leuk om te maken en heerlijk Bij een kopje thee of koffie. Of serveer de Gentse vlaai met een bolletje vanille-ijs!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 250 g peperkoek
  • 12 beschuiten
  • 750 ml volle melk
  • 1 ei
  • 225 g bruine kandij cassonade
  • 100 ml water
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 el kaneel
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 el bloem
  • Extra nodig: ronde springvorm van 18 cm, mixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verkruimel de peperkoek en de beschuiten in een kom en voeg de kristalsuiker toe.
  2. Schenk de volle melk erbij en roer de kandijsiroop en het water erdoor. Roer alles goed door elkaar met de garde. Klop het ei los en roer het samen met de kaneel door de massa.
  3. Giet het beslag in een kookpot en verwarm op een zacht vuurtje tot net tegen het kookpunt. Neem de pot van het vuur en mix het beslag fijn.
  4. Borstel een ronde springvorm in met Solo Vloeibaar en bestuif licht met bloem. Bak de Gentse vlaai een uur in de voorverwarmde oven.
  5. Prik in de vlaai met een satéstokje. Als het er droog uitkomt, is de vlaai gaar. Laat afkoelen op een taartrooster en serveer in punten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.