Visschotel met bloemkool

6 (6)
32 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en laat deze 1 minuut (niet langer) in gezouten water pocheren.
  2. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Pel de tomaten na ze even in kokend heet water te hebben gelegd.
  4. Snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in plakjes.
  5. Verhit de olijfolie, fruit er kort de fijngehakte sjalotjes en de plakjes tomaat in, blus met de witte wijn en laat 3 minuten inkoken.
  6. Schik het tomatenmengsel in een met Solo ingevette ovenschaal, bestrooi met de tuinkruiden en leg daarop de bloemkoolroosjes en de opgerolde visfilets.
  7. Kruid met peper en zout, overgiet met de visbouillon en laat 12 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C .
  8. Serveer met de gekookte primeuraardappelen, garneer met opzij gehouden blaadjes basilicum, een eetbaar bloempje en eventueel wat dille.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door valkeners op 18 mei 2017 om 18u47

niet te eten, niet gaar!!!!! bloemkool nog keihard

Gepost door Solo op 19 mei 2017 om 16u44

Dag Valkeners, jammer dat je het niet lekker vond. Het recept baseert zich op het al dente garen van de bloemkool. Als je de bloemkool liever wat zachter van smaak hebt, raden wij aan om de gaar tijd op te drijven naar 15min. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?