use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Visschotel met bloemkool
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Visschotel met bloemkool

Visschotel met bloemkool

Visschotel met bloemkool

Visschotel met bloemkool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g bloemkool
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 handvol gemengde fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, basilicum en bieslook)
  • 600 g visfilets
  • 1 dl visbouillon
  • peper en zout
  • 12 primeuraardappelen
  • eetbare bloempjes
  • takjes dille
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en laat deze 1 minuut (niet langer) in gezouten water pocheren.
  2. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Pel de tomaten na ze even in kokend heet water te hebben gelegd.
  4. Snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in plakjes.
  5. Verhit de olijfolie, fruit er kort de fijngehakte sjalotjes en de plakjes tomaat in, blus met de witte wijn en laat 3 minuten inkoken.
  6. Schik het tomatenmengsel in een met Solo ingevette ovenschaal, bestrooi met de tuinkruiden en leg daarop de bloemkoolroosjes en de opgerolde visfilets.
  7. Kruid met peper en zout, overgiet met de visbouillon en laat 12 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C .
  8. Serveer met de gekookte primeuraardappelen, garneer met opzij gehouden blaadjes basilicum, een eetbaar bloempje en eventueel wat dille.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.