Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gram jonge spinazie
- 350 gram schelvis
- 1 koffielepel kurkuma
- 150 ml room (tot 15% vet)
- 200 gram gekookte, gepelde garnalen
- 1 eetlepel mild kerriepoeder
- 1 geraspte schil bio-citroen
- 8 velletjes filodeeg (20 gram)
- 2 koffielepels olie
- 2 koffielepels sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de spinazie, schud droog en laat enkele minuten in een pan met water slinken. Laat afkoelen.
- Spoel de vis af, dep droog en snij in stukjes. Meng in een kom met kurkuma en zet apart.
- Voeg de room, de garnalen, het kerriepoeder en de citroenschil to aan de spinazie en meng goed. Roer de schelvis voorzichtig door het spinaziemengsel en verdeel over 4 ovenschalen.
- Halveer de deegvelletjes, bestrijk elke vel aan beide kanten met olie en verfrommel tot een zakdoekje. Leg op elk ovenschaaltje 2 halve deegvelletjes. Bestrijk met de rest van de olie, bestrooi met sesamzaadjes en bak 25 à 30 minuten in de oven gaar en goudgeel.
Tip
Je kan de schelvis vervangen door kabeljauwfilet.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?