Vis- en uientaart met worteltjes en dille en een komkommersalade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. De aardappelen goed afgieten en pureren.
  2. Schil in de tussentijd de worteltjes. Doe de worteltjes in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 5 minuten. Afgieten. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de vis in grote stukken. Hak de dille fijn.
  3. Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan, voeg het spek toe en bak 2 minuten. Voeg de uien toe en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, de worteltjes en de stukken vis toe en bak nog eens 4 minuten. Bestrooi met een beetje bouillonpoeder en giet 100 ml warm water in de pan. Schud de pan een beetje zodat alles goed wordt gemengd. Voeg driekwart van de dille toe.
  4. Meng het ei, de overige 2 eetlepels vloeibare margarine en een mespuntje bouillonpoeder door de warme aardappelpuree. Schep het warme vismengsel in een ondiepe ovenschaal met een inhoud van 2 l. Bedek met de aardappelpuree en plaats de schotel onder de hete gril om te bruinen. (Zet de vistaart niet onder de gril als u de schotel van tevoren maakt – warm de taart dan in ongeveer 30 minuten op in een oven van 200° C, totdat deze van boven een bruin korstje heeft).
  5. Schil en rasp de komkommer en besprenkel met een theelepel zout. Laat 5 minuten staan. Spoel af onder koud water. Meng in een kom de azijn met 6 eetlepels koud water, een mespuntje peper en de komkommer. Serveer met de taart.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?