use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen en munt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen en munt

Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen en munt

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 15 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Crumble van zandkoekjes:
  • 200 g Solo Vloeibaar
  • 400 g bloem
  • 130 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eierdooier
  • snufje zout
  • Mascarpone:
  • 100 g bloemsuiker
  • 10 kruidnagels
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 500 g mascarpone
  • 4 takjes munt
  • 4 peren
  • 250 g suiker
  • 5 vanillestokjes
  • 3 dl water
  • 8 blauwe bosbessen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Crumble :
  2. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  3. Meng de Solo Vloeibaar met de suiker, de eierdooier en een snufje zout.
  4. Doe dit alles in het kuiltje in het midden van de bloem en kneed tot een homogene massa.
  5. Voeg er de melk aan toe.
  6. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast en rol het daarna uit in de gewenste dikte.
  7. Steek er vormpjes uit en bak de koekjes goudbruin op 180°C in de oven.
  8. Mascarpone:
  9. Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
  10. Haal de zaadjes uit de vanillestok en voeg de zaadjes bij de mascarpone.
  11. Meng dit alles goed tot een gladde massa.
  12. Doe de suiker in een keteltje. Voeg er het water, de Luikse siroop, de vanillestok en de kruidnagels aan toe en laat even opkoken.
  13. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in grove stukken en voeg ze aan de siroop toe.
  14. Laat nog even opkoken tot je een siroop krijgt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen.
Bereiding
  1. Opdienen
  2. Serveer een grote lepel van de mascarpone en overgiet ze met de siroop en de peren.
  3. Plet de zandkoekjes tot crumble en bestrooi hiermee je dessert.
  4. Werk af met een takje munt, een vanillestokje en wat blauwe bosbessen.
Bewaar de takjes verse munt in koud water in de koelkast. Zo blijven ze mooi

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.